OVER ONS

FAMILIEBEDRIJF MET EEN PASSIE VOOR HOUT

Vier generaties al hebben wij ons steeds meer gespecialiseerd in
schrijnwerk voor binnen en buiten. Dat heeft ons bedrijf gemaakt
tot meer dan zomaar een schrijnwerker. Ontdek hier waarom.

1932

Het verhaal begint bij Jos De Prins. Hij werkte eerst als hoofdschrijnwerker voor Graaf Maximiliaan de Renesse-Breidbach. Daarbij stond hij onder meer in voor de renovatie van het schrijnwerk in het kasteel de Renesse in Malle. Maar na een tiental jaar besloot Jos De Prins om het heft in eigen handen te nemen en startte een eigen bedrijf.


Daarbij was het meteen zijn bedoeling om niet zomaar wat houten schrijnwerk aan te bieden. Hij streefde naar een meerwaarde voor zijn klanten. Zo legde hij in 1932 de fundamenten van wat uiteindelijk Eddy De Prins bvba is geworden. In 1965 droeg Jos zijn activiteiten over aan zijn zoon Jan De Prins. Die gaf op zijn beurt de fakkel door in 1987 aan Eddy De Prins.

1932

1932

Toen Jos De Prins in 1932 begon met zijn onderneming, had hij niet kunnen vermoeden dat de liefde voor hout zou doorgaan op zijn kinderen, kleinkinderen en zelfs achterkleinkinderen. Maar dat is wel wat er is gebeurd. En vandaag bepalen zijn achterkleinkinderen de koers van Eddy De Prins bvba. Nog steeds staan aan dat roer houtliefhebbers in hart en nieren!

1999

1999 was een kanteljaar voor ons bedrijf. Toen namen we onze intrek in ons huidige pand aan de Industrieweg 11 in Beerse. Daar is ook onze showroom te vinden. In datzelfde jaar kozen we voor onze huidige manier van werken. We investeerden in een geautomatiseerde productieruimte, behaalden de nodige certificaten om CE-gekeurde ramen aan te bieden en werden nog gevoeliger voor trends en noden op de markt.

1999

1999

Dat leidde dan weer tot de aankoop van het pand aan de Industrieweg 13, waar we onze eigen productie van binnendeuren én onze lakkerij hebben ondergebracht.

Zo hebben we ons verder ontwikkeld en is onze focus van ramen en deuren verbreed naar een totaalbeleving. Uw ramen en deuren mogen gezien worden, maar ze moeten ook een harmonieus geheel vormen met de rest van uw woning. Dat is nu ons streven!

2016

In 2016 werd een belangrijke keuze genomen binnen Eddy De Prins. Er werd besloten te stoppen met de eigen productie van het houten buitenschrijnwerk. Hiervoor ging we op zoek naar een betrouwbare partner. Een partner met dezelfde visie. Na een zoektocht kwamen we tot een overeenkomst met de firma Pouleyn te Vichte. Vandaag zijn zij nog steeds onze productiepartner voor ramen-deuren -en poorten. De verkoop, opmetingen, plaatsingen en technische ondersteuning worden door Eddy De Prins gedaan.

De beslissing om te stoppen met de productie van het houten buitenschrijnwerk zorgde voor nieuwe mogelijkheden binnen ons bedrijf.

Er werd beslist om de productie van de houten trappen volledig in eigen beheer te nemen alsook de afwerking ervan. De nodige investeringen in het machinepark, lakkerij en IT-afdeling werden gedaan.

De 5-assige cnc machine die gestuurd wordt door het software pakket Staircon zorgt ervoor dat wij alle mogelijke trappen kunnen produceren. Het pakket laat ons eveneens toe om reeds in ontwerpfase 3D visualisaties te verzorgen voor onze klanten. De investering in onze lakkerij zorgt ervoor dat we alle producten zelf kunnen afwerken volgens de keuze van de klant en bijkomend ook kunnen matchen aan elkaar.

2016

2019

2019

De oudste zoon van Eddy, Pieter-Jan De Prins neemt het familiebedrijf over. Samen met een team van 25 medewerkers tracht hij het familiebedrijf verder uit te breiden.

2021

Op vraag van klanten worden de activiteiten van Eddy De Prins uitgebreid met de realisatie van houten bijgebouwen en woninguitbreidingen. Een partnership met de firma Carpentier wordt opgezet. Eddy De Prins OUTDOOR CONCEPTS is geboren.

Voor het luik parket wordt een partnership gesloten met de firma Belgiqua. Er wordt hiervoor een uitbreiding van de showroom gemaakt waarin de nieuwe parket -en laminaatshop is.

2021

2021

Wij houden niet alleen van een persoonlijke benadering. We willen uw project ook van dichtbij volgen, om zo de beste kwaliteit te blijven garanderen!