houten terrassen

HOUTEN TERRASSEN

exterieur > houten terrassen

HOUTEN TERRASSEN

Niets zo stijlvol, duurzaam en aangenaam als een houten terras. Via onze leverancier Carpentier beschikken we over een ruim aanbod terrasplanken in eiken, HOTwood essen, HOTwood naaldhout, HOTwood bamboe, Kebony en Accoya.

DUURZAME EIKEN TERRASPLANKEN

Terrassen werden in het verleden vaak uitgevoerd in kostbaar tropisch hardhout. Nieuw op het gebied van houten terrassen zijn de eiken terrasplanken, ecologisch verantwoord én betaalbaar. De eikenhouten terrasplanken van Carpentier zijn vervaardigd uit eiken afkomstig uit goed beheerde bossen met een PEFC-certificaat (evt. FSC®). Veel tropische hardhoutsoorten uit bijvoorbeeld Brazilië en Afrika hebben dit niet. Bovendien heeft eikenhout een kleine ecologische voetafdruk. Onze eiken terrasplanken hebben een duurzaamheidsklasse II. We drogen de eikenhouten terrasplanken tot een evenwichtsvochtgehalte van ±18%. Deze ruwe vlonderplanken zijn 33 mm dik en verkrijgbaar in verschillende breedtes om op aanvraag naar een profiel op maat te schaven.

BIJZONDERE EIGENSCHAPPEN VAN ONZE TERRASPLANKEN IN THERMISCH NAALDHOUT

Onze HOTwood naaldhout terrasplanken met knopen zijn vierzijdig glad geschaafd. Met hun licht gebogen bovenzijde zorgen ze voor een perfecte afwatering. Daardoor droogt het houten terras snel op na een regenbui en worden mosvorming en de daarmee gepaard gaande gladheid vermeden.
De thermisch naaldhout terrasplanken hebben een aantrekkelijke, warme kleur die na een tijdje mooi en egaal vergrijst. De afmetingen van onze terrasplank in thermisch naaldhout (grenen) zijn 26 mm dikte bij 118 mm breedte.

DE MEEST DUURZAME BAMBOE TERRASPLANKEN

De massieve HOTwood bamboe terrasplanken uit de Bamboo X-treme® collectie van Moso® zijn vervaardigd van gecomprimeerde, thermisch behandelde bamboe strips. Enkel bij Carpentier zijn ze verkrijgbaar in combinatie met het unieke bevestigingssysteem van Grad, dat borg staat voor een eenvoudige installatie, een snelle plaatsing en een naadloze afwerking.

De Bamboo X-treme® terrasplanken zijn de enige bamboe vlonderplanken op de markt met duurzaamheidsklasse 1. Hun extreme hardheid en hoge stabiliteit hebben deze terrasplanken te danken aan een uniek gepatenteerd proces gebaseerd op warmtebehandeling zonder chemische stoffen. De thermische behandeling op ca. 200 °C zorgt er tevens voor dat schimmel geen enkele kans krijgt om zich vast te zetten. Bovendien hebben onze bamboe terrasplanken een lange levensduur, veel ecologische troeven en een natuurlijke uitstraling.

Deze thermisch behandelde bamboe terrasplanken zijn reeds voorgeolied en blijven mooi glad. Hun licht gebogen profiel zorgt tevens voor een perfecte afwatering. Dit alles maakt dat ze geschikt zijn voor intensief gebruik en de ideale oplossing bieden voor projecten aan de kust, waar veel zand aanwezig is. Net als onze andere thermische terrasplanken vergrijzen de Bamboo X-treme® vlonderplanken op een mooie en egale manier.

UITERST DUURZAME HOUTSOORT VOOR TERRAS

Accoya is een kwalitatief hoogwaardige houtsoort, waarvan de duurzaamheid zelfs het beste tropische hardhout overtreft. Het hout is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen en vervaardigd via een gifvrij modificatieproces, acetylatie genaamd. Dit proces zorgt voor zeer vormstabiel en rotbestendig hout, dat zich uitstekend leent voor terrasbekleding. Het Accoya hout is bestand tegen alle extreme weersomstandigheden en blijft gedurende de hele levensduur vrij van krimp, zwelling of vervorming. Geen enkele andere houtsoort biedt dezelfde combinatie van duurzaamheid en stabiliteit.

Duurzaam geproduceerd Accoya heeft een lage CO2-voetafdruk en draagt actief bij aan een circulaire en bio-economie. Met Accoya maakt u dus een echt duurzame keuze. Accoya terrasplanken vergen weinig tot geen onderhoud en het hout voelt aangenaam voor blote voeten. Onbehandeld krijgen deze terrasplanken uit ons QuickClip® assortiment voor terrassen een prachtige natuurlijke verwering.

VOORDELEN VAN ONZE TOEBEHOREN VOOR TERRASSEN

REGELBARE TERRASDRAGERS

Voor de aanleg van een verhoogd of zwevend terras met onze QuickClip® terrasplanken zijn de terrasdragers van Grad zeer efficiënt. Het grote voordeel is dat u in tegenstelling tot bij conventionele terrasdragers slechts één model van deze universele terrasdragers nodig hebt om hoogteverschillen van 100 mm tot 1 meter te overbruggen. Bovendien kunt u er de aluminium onderconstructie van onze HOTwood terrasplanken naadloos in vastklikken, waardoor u een stevige basis bekomt voor uw houten terras.

Wilt u meer informatie?

Kom gerust eens langs in onze showroom, of contacteer ons voor vrijblijvend advies of een offerte op maat!